Certificering

Certificering af skov: Enkelt, billigt og til at forstå

Overvejer du at få din skov certificeret, men føler du dig overvældet af de øgede dokumentationskrav? Skovkortet.dk’s certificeringsmodul gør det nemmere for dig at bevare overblikket. En stor del af dokumentationen sker helt automatisk, og du har det hele samlet ét sted.

Der er mange gode grunde til at få din skov certificeret. Med Skovkortet.dk er det både nemmere og billigere for dig at komme i gang – uanset størrelsen på din ejendom. Med Skovkortet.dk får selv de mindste skove et hjælpsomt værktøj, der gør processen mere overskuelig og mindre omkostningsfuld.

At certificere eller ikke at certificere? Bare rolig – bordet fanger ikke

Overvejer du at certificere din skov, men er du ikke helt sikker endnu? Med Skovkortet.dk kan du gå i gang, selvom du ikke har bestemt dig endnu – det er nemlig nemt og uden forpligtelser.

Du kan selv gå i gang med de indledende registreringer som nøglebiotoper eller anden værdifuld natur. Og så kan du henad vejen selv vurdere, om det passer til dig og din skov. Uden forpligtelser og store udgifter.

Med andre ord: Skoven er i dine hænder – uanset om målet er at lære mere om din skov, lave de såkaldte §25 registreringer, sammensætte en grøn driftsplan eller arbejde mod en officiel certificering.

Certificering af skov: Hvad, hvorfor og hvordan?

Men hvorfor overhovedet bruge krudt på at få sin skovdrift certificeret?
Hos Dansk Skovforening anbefaler de, at man lader sin skov certificere – blandt andet for at hjælpe skovejere og -forvaltere i alle størrelser med at imødekomme en mere bæredygtig fremtid, hvor fokus på klima vokser år for år.

Men at fremtidssikre din skov er ikke den eneste grund til at arbejde mod en certificering.

Som skovejer kan certificering være med til at sikre værdien i din skov – både nu og i fremtiden. Certificering giver nemlig fordele som merpriser for det producerede træ (både råtræ og flis), bedre markedsadgang og generelt større forbrugertillid.
Certificering af skovdrift er en anerkendt måde, hvorpå du kan dokumentere, at skovdriften er bæredygtig. Typisk arbejder du mod, at din skov bliver enten FSC, SBP eller PEFC-certificeret. Alle tre et stempel på, at din skov driftes efter bæredygtige principper.

For at blive certificeret skal din skovdrift leve op til en række krav, og det kræver efterhånden en stor mængde dokumentation, der kan virke uoverskuelig at imødekomme.

Mængden af dokumentation kan være overvældende for selv den bedste

… Men sådan behøver det ikke at være

De øgede dokumentationskrav i forbindelse med certificering kan være både overvældende, tidskrævende og dyre. Men sådan behøver det ikke at være.

Med Skovkortet.dk får du et enkelt redskab, der gør det nemmere for dig at komme i gang – og i sidste ende kan du få en markant billigere certificering.

Sådan hjælper Skovkortet.dk dig med at blive certificeret

Med Skovkortet.dk kan du starte, hvor du vil – og der er ingen forpligtelser.
Du kan nemt se allerede udpegede arealer og steder på din ejendom som eksempelvis Natura2000, §3 områder, boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) og fortidsminder.
Det er nemt og hurtigt at registrere nøglebiotoper og særlig værdifuld skov (§25 arealer) eksempelvis skovbryn, græsningsskov, ellesumpe og dødt ved.
Du kan planlægge udlægningen af arealer med biodiversitetsformål eller urørt skov.
Hold alt dokumentation samlet ét overskueligt sted og del nemt med dem, du vil – uanset om det er en forvalter eller myndigheder.
Du bestemmer med andre ord selv dit engagement og mål. Og hvis certificering er (eller bliver) målet, understøtter vi både FSC, PEFC og SBP.
Og så lover vi dig én ting:
Vi arbejder hele tiden på at udvikle og forbedre Skovkortet.dk. Det betyder, at vi hele tiden holder øje med, hvad der rør sig, når det kommer til natur og kulturværdier.

Derfor er vores certificeringsmodul altid opdateret, så dit arbejde mod en certificering er 100% opdateret og retvisende.

Hvis du starter nu, får du resten af 2022 for 0,-

Få professionel hjælp til at komme i gang

Vi ved godt, det kan være lidt af en mundfuld at komme i gang – og ligesom med alt andet, har du selvfølgelig mulighed for at outsource eller hente hjælp udefra.

Hos Skovkortet.dk kan vi altid pege dig i retningen af en af vores dygtige samarbejdspartnere, der har erfaring med at bruge Skovkortet.dk som certificeringsredskab.
Hiv fat i os – eller en af de virksomheder, du finder lige herunder:
FSC
PEFC
PEFC
PEFC

Er du forvalter? Udnyt Skovkortet.dk og giv dine kunder mere værdi

Hvis du er skovforvalter, har du mulighed for at tilbyde dine kunder hjælp til certificering ved at udnytte Skovkortet.dk’s fleksibilitet, brugervenlighed og struktur.

Vil du give dine kunder den bedste service og største værdi? Prøv Skovkortet.dk i dag – og vurder selv, om det er noget for dig og dine kunder.

Kom i gang med Skovkortet.dk i dag – det koster ikke noget

Overvejer du at påbegynde certificering af din skov? Husk, vi giver certificeringsmodulet resten af ‘22 for 0,-, når du tilmelder dig en af vores betalte abonnementer.

Og bare rolig – du starter altid med den gratis version af Skovkortet.dk. Hvis du finder ud af, at det lige noget for dig, kan du opgradere, når du er klar.

Er der noget, du er i tvivl om? Vi sidder altid klar til at hjælpe dig – uanset om du har spørgsmål til en af Skovkortet.dk’s funktioner, abonnementer, certificeringsmodul eller noget helt fjerde.
Du kan ringe til os på 61606496 eller skrive til os på info@skovkortet.dk.