CO2-beregner

CO2-beregner: Se, hvor meget CO2 din skov binder – nu og i fremtiden

Ved du, hvor meget CO2, din skov binder nu? Eller hvor meget, den potentielt kan binde i fremtiden? Med Skovkortet.dk kan du selv regne ud, hvor meget CO2, din skov binder – og hvor meget, den potentielt kan binde på sigt.

Med beregneren får du et værktøj, der giver dig konkret indsigt i det, hele verden taler om – i din egen skov. Det er en vigtig fremtidssikring, der gør dig klar til eventuelle krav om klimaregnskaber, og du kan sort på hvidt tydeliggøre træværdien såvel som din skovs værdi i en større klimadagsorden.

Det betyder, at du får en unik og konkret indsigt, der gør det nemmere for dig at inddrage konkrete klimamål for driften i din skov.

Hvorfor er det værdifuldt at vide, hvor meget CO2 din skov binder?

Her er 3 overbevisende grunde:

1)
Du får relevant data om din skov, som du ikke havde før
Med CO2-beregneren i Skovkortet.dk får du relevante data om klima og CO2 i din skov – data, du ikke havde før. Det er en fordel for dig som skovejer, og du kan bruge det til aktivt at tænke klima ind i din skovdrift.

Jo færre ubekendte du har, jo mere konkrete mål kan du sætte – og jo smartere kan du drifte din ejendom.
2)
Du kan se, hvordan forvaltningen påvirker CO2-bindingen – nu og fremadrettet
CO2-beregneren åbner for endnu flere muligheder i driften. Det betyder, at du fremover kan inddrage relevante klimapåvirkninger i dine beslutninger om, hvordan du drifter og forvalter din skov.

Det betyder, at du får konkrete indsigter, der gør det muligt for dig at optimere din skovs sammensætning i forhold til fremtidig CO2-værdi.
3)
Du kan inddrage skovens bidrag i din samlede ejendomsbetragtning
Med CO2-beregneren kan du fremover inkludere din skovs CO2-bidrag i en større ejendomsbetragtning. Funktionen tager nemlig udgangspunkt i CO2-ækvivalenter, som du nemt kan indsætte i et større regnskab – fx i forbindelse med landbruget.

Nu kan du forvalte din skov efter konkrete klimamål med CO2-beregneren

CO2-beregneren tager udgangspunkt i CO2-bindingen i din skov isoleret på træernes bidrag – og det betyder, at får konkrete udregninger og tal, som du faktisk kan bruge til noget.

Selvom jord, dødt ved og litter bidrager til din ejendoms samlede CO2-binding, anser man dem for at være konstante. Det er med andre ord faktorer, du ikke selv kan gøre noget ved. Du kan som skovejer eller forvalter hverken få jord eller dødt ved til at optage mere eller mindre CO2.
Derfor bygger CO2-beregneren på træernes bidrag (rødder, stamme, grene og blade), hvilket du kan inddrage aktivt i måden, du forvalter din skov på.

Det lyder måske langhåret – men funktionen kræver ingen særlige evner

Ligesom alle andre funktioner i Skovkortet.dk, er CO2-beregneren simpel at bruge.

Selvom udregningerne måske er avancerede, behøver det ikke at betyde, det skal være svært for dig. Det er vores mål at gøre det så nemt for dig som muligt at drifte din skov. Og det betyder, at du skal bruge din tid på det, der skaber værdi. Ikke langhårede udregninger.

Det, synes vi, kun er fair – vi ved, du har mere end rigeligt at se til.

Prøv CO2-beregneren med det samme – og lav dit eget regnskab

Med Skovkortet.dk kan du nemt og enkelt regne ud, hvor meget CO2 din ejendom binder – og bruge det aktivt i driften, så du udnytter din skovs fulde potentiale.

Har du brug for hjælp til at komme i gang? Intet problem. Du kan altid ringe til os på 61606496 eller sende en e-mail til os på info@Skovkortet.dk – Så hjælper vi dig godt i gang.